Teollisuus­keramiikka

Keraamiset materiaalit löytävät uusia käyttökohteita

Keramiikka yhdistetään yleisesti käyttöesineisiin. Erilaiset astiat ja koriste-esineet ovat kaikille tuttuja keramiikan muotoja.

Keramiikkaa löytyy myös monissa muissa käyttökohteissa esimerkiksi monet korkean teknologian alueet. Keramiikkaa käytetään sovelluksissa joissa tarvitaan suurta lämmönsietokykyä. Eräänä esimerkkinä avaruussukkula, jossa osa runkoa on vuorattu keraamisilla laatoilla, suojaamaan sukkulaa sen tuhoutumiselta paluussa maan ilmakehään.

Muina käyttökohteina mainittakoon leikkuutyökalut, kulumiskestävät pinnat, laakerit, lääketieteelliset implantit, moottorien ja turbiinien osat. Keraamien ja keraamimateriaalien joukosta löytyvät kovimmat tunnetut materiaalit mm. timantti.

KERKES-kivi – ei pelkästään kiuaskivi!

Varustamalla kiuas KERKEKSEN keraamisilla kiuaskivillä myös kiukaan ilmankierto optimoidaan. Jokaisen valmistajan kiuasmalliin on suunniteltu ladelma jossa kiukaan ominaisuudet on otettu huomioon. Ladelmassa on kiuasmallille optimaalinen lajitelma eri muotoisia keraamisia kiuaskiviä ja myös kivien sijainti kivitilassa on määritetty.

Huolellisen ladelmasuunnittelun lopputuloksena on paras mahdollinen energiatehokkuus kiukaassa.

Puukiukaissa energiatehokkuus havaitaan vähentyneenä puun kulutuksena, nopeampana lämmitysaikana sekä pienempinä päästöinä. Sähkökiukaissa energiatehokkuus tuo mukanaan nopeammat lämmitysajat ja sitä myötä vähentyneen sähkönkulutuksen. 

Keraaminen-kivi säilyttää muotonsa

Yli 1300 ºC:ssa poltettu keraaminen erikoismassa kestää lämpöshokkeja eikä murennu. Korkeapolttoinen keraaminen kiuaskivi on koostumukseltaan tiivis ja raskas eikä lainkaan huokoinen. Keraaminen kuasivi säilyttää ominaisuutensa sekä muotonsa koko pitkän käyttöikänsä. Keraamisia kiuaskiviä käytettäessä myös sähkökiukaiden vastuksien käyttöikä pitenee. Perinteisten kivien rapautumisen myötä ilmankierto kiukaassa lakkaa toimimasta ja lämmönjohtokyky heikkenee. Vastukset vääntyilevät ja vaurioituvat, jolloin rikkoutumisen todennäköisyys kasvaa. 

Kotitaloudessa keraamiset kiuaskivet ovat lähes "ikuisia". Kun kiukaasen on vaihdettu KERKES-kiuaskivet, kiuasta ei kivien osalta tarvitse huoltaa.

Viiden vuoden takuu

Annamme KERKES-kiuaskiville kotitalouksien ja taloyhtiöiden saunoissa käytettäessä viiden vuoden takuun. 

Puhdasta, terveellistä ja mukavaa lämpöä

Tavalliset kiuaskivet sisältävät epäpuhtauksia, jotka erittyvät kivien rapautuessa löylyyn. Kiven keventyessä ja rapautuessa lattialle karisee kivimurskaa. Puhdas, keraaminen erikoismassa ei päästä saunailmaan haitallisia kaasuja.

Nautit puhtaista, rentouttavan mukavista ja pehmeistä löylyistä. 

Yhä useammat saunat varustetaankin nykyään KERKES- kiuaskivillä. Huolella valmistettu keraaminen tuote takaa ainutlaatuiset löylyt.

Teollisuuskeramiikka on toimittanut Kerkes-kiuaskiviä pääkaupunkiseudulle jo vuodesta 1996.